Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Κατερίνης με την παρουσία αυτοδιοικητικών και βουλευτών.

Ο Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Κατερίνης με την παρουσία αυτοδιοικητικών και βουλευτών.












ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-09-2017
Δήμος Κατερίνης: Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων του Δήμου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρέστη ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης

Παρουσία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και με τις καλύτερες προοπτικές ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Κατερίνης, έγινε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός, στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, 2017-2018.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο & Λύκειο. Μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό του, απεύθυνε εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, για μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή για να επιτύχουν τους στόχους τους. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που φέρουν σε πέρας μια δύσκολη δουλειά με μεγάλη ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τους συνεχάρη για τις πολλές και φέτος επιτυχίες του 4ου ΓΕΛ, σε ό, τι αφορά την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο κος Χιονίδης σημείωσε: «Σας συνοδεύουμε με τις ευχές μας, για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ως Δήμος προγραμματίζουμε και σας δίνουμε τα μέσα, για να επιτύχετε τους στόχους σας. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά».

Παράλληλα με την ευκαιρία, προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα, θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο από τον Δήμο στους μαθητές, στο οποίο θα κληθούν να καταθέσουν την άποψή τους, σχετικά με το τι είναι αυτό που επιθυμούν για το σχολείο τους, για την πόλη και το δήμο γενικότερα.

Επιπλέον, όπως ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Αλέξανδρος Παπαργυρίου υπογράμμισε θετικά αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα την πρόταση του Δημάρχου, «για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, από τα συγκεκριμένα σχολεία στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου».

Τέλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους προέτρεψε να προσέχουν το «δεύτερο σπίτι τους», το σχολείο, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους γονείς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε μια σειρά εργασιών συντήρησης και επισκευών, σε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των συγκεκριμένων σχολείων και γενικότερα των σχολικών συγκροτημάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, ο Σχολικός σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευάγγελος Βοσκός, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Γεώργιος Μακρής, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Αλέξανδρος Παπαργυρίου, οι Πρόεδροι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, ενώ παρέστη ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, γονείς κ.α.


Τις ευχές του Δημάρχου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για δύναμη και φιλοπρόοδο διάθεση, μετέφεραν μέλη της Διοίκησης του Δήμου κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κατερίνης.



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 3ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης παραβρέθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμενος σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς μια δημιουργική σχολική περίοδο. Ο ίδιος στο χαιρετισμό του τόνισε πως από το σχολείο αυτό ξεκίνησε και ο ίδιος τη μαθητική του ζωή αλλά και τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό.

Στο μήνυμά του προς τη σχολική οικογένεια σημείωσε: «Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες στην εκπλήρωση των στόχων τους

Παρά τις δυσκολίες, το σχολείο μπορεί και οφείλει, να αποτελέσει χώρο δημιουργίας, να ανοίξει δρόμους, να δημιουργήσει στόχους, να χαράξει το μέλλον.

Τα παιδιά μας έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις. Αυτά τα παιδιά όμως σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο. Κι εμείς οφείλουμε να τα ενισχύσουμε, να τα υποστηρίξουμε και να τα διευκολύνουμε. Καλή και δημιουργική χρονιά»


Δελτίο Τύπου
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε σχολεία της Κατερίνης για τους καθιερωμένους αγιασμούς


Στους καθιερωμένους αγιασμούς σχολείων της Κατερίνης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και του 4ου Γυμνασίου- 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, όπου και ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πρόοδο.

Η Σοφία Μαυρίδου καλωσόρισε και απηύθυνε θερμές ευχές στους μαθητές των πρώτων τάξεων που ξεκινούν σήμερα τη σχολική τους διαδρομή σε νέο περιβάλλον αλλά και στους μαθητές των τελευταίων τάξεων στους οποίους ευχήθηκε δύναμη, υπομονή και αυτοπεποίθηση για να επιτύχουν το στόχο τους.Παράλληλα, εξήρε το δύσκολο και υψηλό κοινωνικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί και ευχήθηκε στους γονείς να είναι ψύχραιμοι για να στηρίζουν και να εμψυχώνουν με αγάπη και κατανόηση τα παιδιά τους.

«Εύχομαι από καρδιάς μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη επιτυχίες αλλά και ευχάριστες εμπειρίες στο ταξίδι της γνώσης. Η γνώση είναι δύναμη και με εμπνευστές και καθοδηγητές τους έμπειρους εκπαιδευτικούς είμαι σίγουρη ότι θα σπείρετε τους σπόρους που στο τέλος της πορείας σας θα θερίσετε τις επιτυχίες των στόχων που έχετε οραματιστεί, με τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (11-09-2017)

Με τον καθιερωμένο αγιασμό βρέθηκαν στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού. Μετά την αναγκαία ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών τους επανήλθαν στους γνώριμους χώρους του σχολείου, πανέτοιμοι για την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παράσταση «έκλεψαν» οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου, οι οποίοι προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα που δημιουργεί η εισαγωγή τους σ’ ένα νέο σχολικό περιβάλλον.

Η τελετή του αγιασμού η οποία έγινε από τους ιερείς πατέρα Χρήστο Σεϊταρίδη και πατέρα Παντελεήμονα Ηλβανίδη ήταν κοινή για τους μαθητές των δύο σχολικών μονάδων του συγκροτήματος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και αρκετοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Χαιρετισμό στους μαθητές και ευχές για πρόοδο και επιτυχίες κατά τη νέα σχολική χρονιά απηύθυναν ο διευθυντής του Γυμνασίου Κορινού κ. Πούτης Ιωάννης καθώς και ο νέος διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Βουλγαρίδης Ευλάμπιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ευθύνη της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα του προέδρου της κ. Χρυσόστομου Κυραϊλίδη έγιναν στο σχολικό συγκρότημα όλο το προηγούμενο διάστημα πολλές εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης βλαβών και προμήθειας εξοπλισμού έτσι, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.