Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την Ημέρα Λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου





Εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου, Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα στην Κατερίνη.


Το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2015, στο  Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων,  Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζήση Ζάννα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο,  τον Υποδιοικητή της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας, τη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνης, κ. Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, τον
Υποδιευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης  Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας, το  Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης,  εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας,  το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας,  το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ",  το Σύλλογο  Κρητών Ν.Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ",  το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ" και από το Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο "Sportland Νικηφόρος".


«Η 9η Μάιου ημέρα λήξης του Β παγκοσμίου πολέμου, τιμάται σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μια εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας. Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τη λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια προσπαθούν να βγουν και πάλι νικητές σε μια μάχη που μοιάζει και πάλι  άνιση. Η σημερινή εκδήλωση πρέπει να τονώσει την ιστορική μνήμη των λαών και με ειρηνική διάθεση, διάλογο και διπλωματία  να προχωρήσουμε σε δρόμους ανάπτυξης και συνεργασίας με την προσδοκία ενός καλύτερου κόσμου.Έχουμε χρέος να φανούμε αντάξιοι της τότε ηρωικής γενιάς που με ψυχικά κυρίως εφόδια κατάφεραν τα ακατόρθωτα,  εμπνέοντάς μας να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ξεπερνώντας κάθε κρίση και αποτελώντας και εμείς πρότυπο για τις επόμενες γενιές για την ισχυρή χώρα που θα τους παραδώσουμε» ανέφερε στην ομιλία που εκφώνησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος.


Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.