Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ: ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ= ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ





Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταδικάζει την εκδήλωση - κατάντια για την προώθηση των ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς και την υποστήριξή της από την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και είμαστε γνώστες του γεγονότος της μεγάλης διάδοσης των επονομαζόμενων τεχνηέντως μαλακών ναρκωτικών, όπως το χασίς, ιδίως στις νέες ηλικίες, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι με την υποκρισία και την άποψη της αποποινικοποίησης καλλιεργητών και εμπόρων δήθεν για οικονομικούς λόγους, για λόγους «προοδευτισμού», νομικιστικο-κοινωνιολογικών προφάσεων ή ψευδεπίγραφων προσφορών στην υγεία του ανθρώπου.


Οι άμεσες επιπτώσεις της χρήσης μαριχουάνας περιλαμβάνουν ταχυπαλμία, αποπροσανατολισμό, μείωση του συντονισμού του σώματος, που συχνά ακολουθούνται από κατάθλιψη ή υπνηλία. Μερικοί χρήστες υποφέρουν από κρίσεις πανικού ή άγχους. Αποδεδειγμένο είναι το γεγονός πως η μακροχρόνια χρήση της μαριχουάνας επιφέρει αλλαγές στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που προκαλούνται από τη μακροχρόνια χρήση άλλων, σκληρών ναρκωτικών. Άλλα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί είναι οι κληρονομικές ανωμαλίες, η απώλεια συγκέντρωσης και οι κίνδυνοι κατά την εγκυμοσύνη. Θεωρούμε, λοιπόν, απαράδεκτο οποιαδήποτε πολιτική νεολαία να υποστηρίζει τέτοιου είδους κινήσεις. Κανείς δεν πρόκοψε στη ζωή του μαστουρώνοντας.

Μια πολιτική νεολαία πρέπει να επιδιώκει την εγρήγορση των νέων ανθρώπων, την αφύπνισή τους και να έχει ως βασικό της πρόσταγμα οι νέοι να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να είναι δημιουργικοί και παραγωγικοί. Οι νέοι πρέπει να ζουν και να χαίρονται την ηλικία τους με στόχους, ιδανικά και καθαρό παραγωγικό μυαλό. Όχι να πνίγουν τα προβλήματα που άλλοι τους φόρτωσαν και το κύριο άγχος τους, αυτό για το μέλλον, σε κανενός είδους ψευδαίσθηση, πόσο μάλλον σε εκείνη την ανθρωποβόρα, των ναρκωτικών. Φαίνεται πως ιστορικά είναι πάγια τακτική των ισχυρών σε περιόδους δύσκολες να χρησιμοποιούν κάθε μορφής προσηλυτισμό και φόβο, προκειμένου να διαχειρίζονται τους λαούς άνετα και να μην έχουν αντιδράσεις. Όπως όταν έριξαν τα ναρκωτικά στους χίπις τη δεκαετία του ’70. Σήμερα, με την οικονομική κρίση, οι νέοι μεταναστεύουν, όσοι μένουν προσπαθούν να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, δεν κάνουν δικές τους οικογένειες, κρατούνται μεθοδευμένα ανενεργοί. Το σύνθημα ήταν "φτου ξελευτερία". Είναι κρυφτό. Αλλά δεν είναι καθόλου παιχνίδι! Να πούμε όχι! Να παραμείνουμε ελεύθεροι.

Στεκόμαστε και θα στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις σθεναρά απέναντι σε οποιονδήποτε επιδιώκει τη διάδοση και τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας, μέσα από κάθε αισχρή πρωτοβουλία που έχει στόχο την περαιτέρω «ναρκοΰπνωση» των νέων ανθρώπων, την  εύκολη χειραγώγησή τους, τη μετατροπή τους σε άβουλη μάζα. Νέε και νέα, πες όχι στην αποβλάκωση και μη παρασύρεσαι. Μην μαϊμουδίζεις καταπίνοντας ανεξέλεγκτα και αμάσητα ό, τι ύποπτο σου προσφέρεται χάριν δήθεν απελευθερωτισμού, προοδευτισμού ή μόδας. Τίποτα από αυτά δεν προσφέρουν τα ναρκτωτικά. Μια λέξη μόνο αρκεί να τα περιγράψει… Εξάρτηση! Γίνε δημιουργικός, παραγωγικός και κύριος του εαυτού σου.